Waarom leerwoordjes.nl 

Sta je voor de uitdaging om je woordjes te leren en heb je geen idee waar je moet beginnen?

Geen paniek, Leerwoordjes.nl heeft het antwoord!

Gebruik onze website om je woordjes te oefenen en te overhoren, en volg de handige tips die we op onze pagina hebben verzameld.

Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is om snel en efficiƫnt woordjes te leren. Hoewel er verschillende programma's op de markt zijn om je te helpen, is Leerwoordjes.nl een uitstekend alternatief. Het werkt snel en is gebruiksvriendelijk, waardoor je zonder gedoe snel aan de slag kunt.

Het beste van alles? Leerwoordjes.nl is volledig gratis te gebruiken!

Begin vandaag nog met leren en maak kennis met het gemak van Leerwoordjes.nl.


Download hier een uitgebreide handleiding van leerwoordjes.nl

Leer de betekenis van het woord

Het is belangrijk om eerst de betekenis van woordjes te leren. Gelukkig kan dat heel gemakkelijk met Leerwoordjes.nl. Ons overhoorprogramma toont telkens een woord dat je vervolgens in je hoofd moet vertalen. Als je de woorden wilt leren vanuit het Nederlands naar een vreemde taal, probeer dan hardop te zeggen wat ze betekenen. Als je de betekenis niet weet, geef dan aan dat je het niet weet en het woord zal later opnieuw worden getoond. Bovendien bieden we de mogelijkheid om de woorden uit te spreken in Google Chrome, Android of iOS. Zo leer je niet alleen de betekenis, maar ook de juiste uitspraak.Tip: Maak voor de moeilijke woorden een woordkaartje.
Een handige tip om moeilijke woorden te leren is om woordkaartjes te maken. Gebruik gekleurde kaartjes om mannelijke, vrouwelijke en onzijdige woorden te onderscheiden. Schrijf aan de ene kant van het kaartje het woord in het Nederlands en aan de andere kant in de vreemde taal. Bij Leerwoordjes kun je ook digitaal oefenen met de flipcard module, hoewel de kaartjes dan allemaal dezelfde kleur hebben. Als je nog steeds moeite hebt met het onthouden van woorden, probeer dan een tekening op het kaartje te maken. Zo leer je met beelden en kleuren, en zul je zien dat het werkt!

Overhoor de schrijfwijze 

Om je woordenschat echt onder de knie te krijgen, is het belangrijk om niet alleen de betekenis van de woorden te kennen, maar ook om ze te kunnen schrijven of typen. Bij leerwoordjes.nl kun je gemakkelijk je eigen woordenlijsten invoeren of importeren vanuit andere programma's of websites.

Je kunt ook je schrijfvaardigheid oefenen met leerwoordjes.nl. Begin met een kleine lijst van ongeveer 12 woorden en zet de rest uit. Oefen deze woorden totdat je ze foutloos kunt schrijven en zet dan de volgende 12 woorden aan. Herhaal dit totdat je alle woorden hebt gehad en overhoor jezelf vervolgens opnieuw met alle woorden aan.

Bij leerwoordjes.nl vinden we feedback erg belangrijk. Daarom laat ons controlesysteem direct zien welk deel van het woord je fout hebt ingetypt en welke letter(s) het had moeten zijn. Dit wordt weergegeven in respectievelijk rood en groen. Zo kun je gericht werken aan het verbeteren van je schrijfvaardigheid.

In leerwoordjes vind je woordenlijsten uit Solutions, Stepping stones, Paso Adelante, Neue Kontakte en d'accord!


foutweergave bij leerwoordjes

Vaak blijkt in het begin dat je de woorden moet leren en ze wil typen het nog niet meteen lukt. Met leerwoordjes kun je ervoor kiezen om de eerste letter alvast te tonen als geheugensteuntje. Je kunt er ook voor kiezen om alle letters al te tonen, deze staan dan wel door elkaar(gehusseld). Anders wordt het je wel heel makkelijk gemaakt.

Je kunt er ook voor kiezen dat er niet gelet wordt op hoofdletters en of leestekens. Deze functie hebben wij pas later ingebouwd omdat wij van mening zijn dat je ze toch moet kennen.

Als je tijdens het overhoren een fout ontdekt in je woordenlijst kun je deze direct aanpassen zodat je het woord niet telkens fout in hoeft te geven om door je lijst heen te komen. Naarmate dat je de woordenlijst beter kent kun je het beste de hints zoals eerste letter uitzetten.

In je toets krijg je deze hints immers ook niet.

Uit het onderzoek in de volkskrant blijkt ook dat je het beste woordjes kunt onthouden door jezelf heel vaak te overhoren.


Woordjes leren = Veel herhalen!!!


Hoe vaker je de woorden herhaalt hoe beter.
De frequentie van het leren is belangrijker dan de totale tijd die je aan het leren bent. Dus van 3 keer 10 minuten overhoren leer je meer dan 1 keer een half uur.


Ten slotte:
Overhoor jezelf door een lijst uit te printen met de door jou ingebrachte woorden.
Kijk deze na aan de hand van je boek. Zo oefen je voor het echte toets moment.


Overtuigd? Maak dan direct een account aan.

Veel succes!!!