Waarom leerwoordjes.nl 

Op de vraag "Help!, Hoe leer ik mijn woordjes?" heeft leerwoordjes.nl een antwoord.


Gebruik leerwoordjes om je woordjes te oefenen of overhoren en gebruik de tips die op deze pagina zijn weergegeven. Leerwoordjes is ontstaan uit de behoefte om snel en goed woordjes te leren. Er zijn al verschillende programma’s op de markt waarmee je woordjes kunt oefenen. Leerwoordjes.nl werkt lekker snel en is een goed alternatief voor andere overhoorprogramma's zoals WRTS.

En het is nog gratis ook!
Download hier een uitgebreide handleiding van leerwoordjes.nl

Leer de betekenis van het woord

Omdat het belangrijk is om van woordjes eerst de betekenis te leren is het zinvol om de woorden in gedachten oefenen.
En dat kan ook met leerwoordjes.nl. In het overhoorprogramma krijg je telkens een woord te zien dat je dan in je gedachte moet vertalen.
Als je de woorden leert vanuit het Nederlands naar de vreemde taal zeg ze dan hardop en kijk of je de betekenis kent.
Ken je de betekenis niet geef dan aan dat je het niet weet en het woord komt dan een volgende keer terug.
De woorden kunnen in google Chrome, Android of IOS ook worden uitgesproken.
Op deze manier leer je ook nog eens de uitspraak.Tip: Maak voor de moeilijke woorden een woordkaartje.

Doe dit met gekleurde kaartjes waarbij je mannelijke, vrouwelijke en onzijdige woorden telkens op een andere kleur kaartje schrijft. Aan de ene kant schrijf je het woord in het Nederlands en aan de andere kant in de vreemde taal. Leerwoordjes beschikt ook over een flipcard module om je woordjes op deze manier digitaal te oefenen. De kaartjes hebben dan wel allemaal dezelfde kleur. Misschien dat we dit in de toekomst nog eens aanpassen.

Vind je het nog steeds moeilijk om het woordje te onthouden maak dan een tekening op het kaartje.
Zo leer je in beelden en met kleuren. Je zult zien dat het werkt.

Overhoor de schrijfwijze 

Als je de betekenis kent ben je er natuurlijk nog niet. Ga ze daarom ook schrijven of typen. Breng zelf je woordenlijsten in dan heb je de eerste oefening al gehad. Heb je hier geen zin in maar je hebt al wel je woordenlijst digitaal verkregen ui een ander programma of website dan kun je de lijst natuurlijk ook importeren.

In leerwoordjes vind je woordenlijsten uit Solutions, Stepping stones, Paso Adelante, Neue Kontakte en d'accord!

Met Leerwoordjes.nl kun je ook overhoren hoe je de woorden moet schrijven. De woorden die je nog niet goed schrijft worden telkens herhaald net als bij oefenen in gedachten. Begin telkens met een klein aantal woorden van bijvoorbeeld 12 woorden. Deze kun je in je lijst aan zetten. Zet de rest uit. Schrijf je deze woorden goed. Zet dan de volgende 12 woorden aan en de rest uit. Net zolang tot je ze allemaal hebt gehad. Als je alle woorden hebt gehad overhoor jezelf nogmaals maar dan met alle woorden aan.

Leerwoordjes vindt feedback erg belangrijk. Ons controlesysteem laat direct zien welk deel van je woord fout hebt ingetypt. Dit gedeelte wordt dan in het rood weergegeven. In het groen wordt weergegeven welke letter(s) het wel had moeten zijn. foutweergave bij leerwoordjes

Vaak blijkt in het begin dat je de woorden moet leren en ze wil typen het nog niet meteen lukt. Met leerwoordjes kun je ervoor kiezen om de eerste letter alvast te tonen als geheugensteuntje. Je kunt er ook voor kiezen om alle letters al te tonen, deze staan dan wel door elkaar(gehusseld). Anders wordt het je wel heel makkelijk gemaakt.

Je kunt er ook voor kiezen dat er niet gelet wordt op hoofdletters en of leestekens. Deze functie hebben wij pas later ingebouwd omdat wij van mening zijn dat je ze toch moet kennen.

Als je tijdens het overhoren een fout ontdekt in je woordenlijst kun je deze direct aanpassen zodat je het woord niet telkens fout in hoeft te geven om door je lijst heen te komen. Naarmate dat je de woordenlijst beter kent kun je het beste de hints zoals eerste letter uitzetten.

In je toets krijg je deze hints immers ook niet.

Uit het onderzoek in de volkskrant blijkt ook dat je het beste woordjes kunt onthouden door jezelf heel vaak te overhoren.


Woordjes leren = Veel herhalen!!!


Hoe vaker je de woorden herhaalt hoe beter.
De frequentie van het leren is belangrijker dan de totale tijd die je aan het leren bent. Dus van 3 keer 10 minuten overhoren leer je meer dan 1 keer een half uur.


Ten slotte:
Overhoor jezelf door een lijst uit te printen met de door jou ingebrachte woorden.
Kijk deze na aan de hand van je boek. Zo oefen je voor het echte toets moment.


Overtuigd? Maak dan direct een account aan.

Veel succes!!!